Skip to content

Wat jij nog niet over mij weet is dat…

*  Ik heel erg van zingen hou en sinds maart 2011 bij gospelkoor Living Words zit, en wij regelmatig optreden. 

* je mij kan verrassen met een dag winkelen in CentrO in Oberhausen.

*  Ik mijn zomervakantie heel graag doorbreng in Zuid-Frankrijk. De warme temperatuur, de cultuur, de lavendelvelden, als ik daar ben voel ik mij als een vis in het water.

*  Ik erg van koken hou, ik sta graag in de keuken om een goede en verantwoorde maaltijd klaar te maken en dan het liefst met heel veel groente en kruiden.

“Alles wat je in je leven nodig hebt, zijn onwetendheid en zelfvertrouwen, dan is je succes verzekerd”

Mark Twain

Ik ben Joke Heemskerk, getrouwd en moeder van 4 kinderen.
Al ruim 10 jaar doe ik de administratie bij een exportbedrijf en doe dat met veel plezier.
Mijn taken zijn de laatste jaren steeds meer uitgebreid.
De laatste drie jaar ben ik de administratie digitaal gaan doen en dat bevalt mij heel goed.
Ik onderhoud het contact met de boekhouder en heb daar korte lijntjes me’

Na 26 jaar fulltime en met heel veel liefde voor vier kinderen gezorgd te hebben, heb ik begin 2019 besloten dat het tijd werd om mezelf te gaan ontwikkelen.
In september 2019 ging mijn jongste naar de middelbare school en had ik geen jonge kinderen meer in huis waar ik voor moest zorgen. Voordat hij naar de middelbare ging ben ik gaan nadenken wat ikzelf zou willen gaan doen. Wat kan ik, wat wil ik. Mijn leven bestond voor het grootste gedeelte uit zorgen, begeleiden en coachen van kinderen. Het was niet altijd makkelijk, soms zelfs een loodzware taak, een taak met een lach en een traan.

Ik kwam in contact met Hanneke Wessel van VAschool. Na een gesprek met haar kwam ik erachter wat ik wilde. Al ruim 10 jaar doe ik de administratie voor mijn man waarop Hanneke zei, waarom ga jij dat ook niet voor andere ondernemers doen.

Als VA wil ik graag andere ondernemers gaan ondersteunen met hun administratie, zorgen dat alles weer geordend wordt, te denken aan mails en alle bonnetjes, betalingen die op tijd de deur uit gaan of op tijd betaald gaan worden.

“Nieuwe uitdaging in mijn leven”

Voetstappen in het zand

26 jaar geleden begon Joke Heemskerk aan haar meisjesdroom, het krijgen van kinderen. Als kind wilde zij graag een groot gezin, het liefst 4 kinderen. Op haar 23 e kreeg zij haar eerste kind, een dochter. 3 jaar later op haar 26 e kreeg zij een zoon. Weer 5 jaar later op haar 31 e kreeg zij

weer een dochter, en nog eens 5 jaar later op haar 36 e ging haar grote droom in vervulling en kreeg zij haar vierde kind, een jongen. Met heel veel liefde en zorg heeft zij de volledige opvoeding voor haar rekening genomen (haar man was doordeweeks nooit thuis). Zij heeft haar kinderen begeleid in hun studies en is heel trots op ze waar zij nu staan in de maatschappij. Het heeft heel veel bloed, zweet en vooral tranen gekost om ze daar te krijgen, maar opgeven

was geen optie. Nu 26 jaar later zijn er al 2 kinderen uitgevlogen en de derde is bezig

met uitvliegen. Van rupsen zijn het mooie vlinders geworden. Intussen is zij gaan nadenken wat en hoe zij nu zélf verder wil met haar toekomst. Blijft zij thuis zitten, of gaat zij haar horizon

verbreden. Gaat zij voor een werkgever werken, of gaat zij kijken of zij misschien

zelf iets op kan gaan zetten. Het werd het laatste want met nog een jongen van 12 in huis en een man met een eigen zaak waar zij ook 2 ochtenden in de week op kantoor zit, was de keuze eigenlijk snel gemaakt. Hanneke Wessel kwam op haar pad, en oh, wat sprak deze

vrouw haar aan. Wat een inspiratie en vertrouwen in personen waar ze goed in zijn, heeft deze vrouw zeg. Joke begon aan de reis die Virtual Assistant heet, en oh, wat heeft zij zich vaak ongelukkig gevoeld. Steeds maar weer vroeg zij zich af, is dit wel wat voor haar, kan zij dit wel, is zij niet te veel afgestompt van de maatschappij. Continu had zij vraagtekens bij alles wat zij deed in de cursus. Zij voelde zich leeg, net een kleuter die voor het eerst naar de basisschool ging en alles moest gaan leren, en oh, wat was het allemaal moeilijk, maar opgeven was ook nu weer geen optie.

 

“Dromen worden werkelijkheden voor hen die sterk genoeg zijn om erin te geloven.”

 Colin Wilson

 

Haar gedachtes gingen van links naar rechts, zij werd er moedeloos van. Toch dacht zij steeds weer aan voetstappen in het zand, gedragen worden bij moeilijke beslissingen, in haar achterhoofd wetend dat er iemand was die over haar waakt en haar draagt en begeleid bij de keuzes die zij maakt, hoe moeilijk die vaak ook zijn. Zowel in de opvoeding van haar kinderen, als nu werken aan haar toekomst, zij weet dat er altijd iemand bij haar is die haar draagt.

Zij hoopt dat zij ook nu weer anderen mag inspireren om niet op te geven en om structuur te krijgen in hun leven. Wat de toekomst ook mag zijn, zij gaat hem met liefde tegemoet en

omarmt de toekomst, want zij ziet een nieuwe uitdaging wel zitten en vertrouwt erop dat het goed komt, en dat ook zij net als haar kinderen een mooie vlinder mag worden. Tegen andere vrouwen wil zij zeggen, ga je horizon verbreden en blijf niet stil zitten. Heb vertrouwen en geloof in jezelf. Begin aan een nieuw avontuur, hoe oud je ook bent, je bent nooit te oud om te dromen. Je bent het waard.

Wil je weten hoe haar avontuur verloopt? Lees dan het boek!

Geschreven door: Joke Heemskerk

Copyright 2019